Suomalainen perhetila Kolumbiassa, kahvin sydänmailla

Suomalais-kolumbialainen aviopari Mikko ja Andrea perheineen tutustuivat Kolumbian keskiosassa sijaitsevaan Santanderin alueeseen vierailuillaan Andrean sukulaisten luona. Näiden tapaamisten aikana juttu kääntyi usein aiheeseen, joka yhdistää suomalaisia ja kolumbialaisia: kahviin.

Vuosien mittaan alkoi itää ajatus yhteisestä kahvitilasta. Syntyi Finca Las Ventanas, suomalainen kahvitila Kolumbiassa, kahvin sydänmailla. Tilan nimi tarkoittaa “ikkunoiden maatilaa”, mikä symboloi läpinäkyvyyttä ja avoimuutta suomalaisille rakkaan elintarvikkeen viljelyyn.

Perheen rakkaudella viljelemää kahvia
Mikko ja Andrea hankkivat viljelysmaata pienen Confinesin kylän liepeiltä. Tilan viljelyyn tuli mukaan Andrean setä Oliverio ja hänen tyttärensä Bibiana. Oliverio-setä on kaikkien tuntema karismaattinen persoona, jonka läsnäolon kuulee jo kaukaa. Mukaan tuli myös Oliverion tytär Bibiana, joka tuntee hyvin sekä Suomen että Kolumbian. Bibiana on meidän tilan monitaituri ja hoitaa monia eri tehtäviä Finca Las Ventanasissa niin Kolumbiassa kuin Suomessakin.

Ensimmäinen sato Suomeen
Finca Las Ventanasin ensimmäinen kahvisato, joka tuotiin Suomeen, korjattiin syksyllä 2019.

Parasta, kestävintä ja puhtainta Tilakahvia - läpinäkyvästi

Santaderin alue Kolumbiassa on ideaalia arabica-kahvin viljelysaluetta. Sillä on valtaisi ero kestävyyden kannalta, onko ilmasto ja olosuhteet luonnollisesti sopivat kahvinviljelylle. Siksi kahvitilamme sijaitsee juurikin täällä. Hyvitämme myös koko hiilijalanjäljen istuttamalla satoja puita tilallemme. Istutamme guamo-puita, jotka myös sitovat typpeä maahan sen sijaan, että kuluttaisivat sitä. Ympäristöystävällisyys on kokonaisuus. Yhden osa-alueen osaoptimointi ei riitä, Haluamme huolehtia niin maasta, ilmasta kuin vedestä. Näin tuotamme myös puhtainta ja parasta mahdollista kahvia. Samalla meille on sukutilana hyvin tärkeää huolehtia paikallisten ihmisten paremmasta hyvinvoinnista ja elintason parantamisesta. Meidän tilamme toimii alueella eräänlaisena laboratoriona, josta muut voivat oppia. Tuomalla suomalaista osaamista ympäristöasioissa muidenkin paikallisten maanviljelijöiden hyväksi saamme suuremman vaikutuksen kuin mihin yksin pystyisimme.

Tuotteet

Take A look At Our Delicious Coffee