Suomalainen perhetila Kolumbiassa, kahvin sydänmailla

Suomalais-kolumbialainen aviopari Mikko ja Andrea perheineen tutustuivat Kolumbian keskiosassa sijaitsevaan Santanderin alueeseen vierailuillaan Andrean sukulaisten luona. Näiden tapaamisten aikana juttu kääntyi usein aiheeseen, joka yhdistää suomalaisia ja kolumbialaisia: kahviin.

Vuosien mittaan alkoi itää ajatus yhteisestä kahvitilasta. Syntyi Finca Las Ventanas, suomalainen kahvitila Kolumbiassa, kahvin sydänmailla. Tilan nimi tarkoittaa “ikkunoiden maatilaa”, mikä symboloi läpinäkyvyyttä ja avoimuutta suomalaisille rakkaan elintarvikkeen viljelyyn.

Perheen ja ystävien rakkaudella viljelemää kahvia
Mikko ja Andrea hankkivat viljelysmaata pienen Confinesin kylän liepeiltä kesällä 2019. Tilan viljely annettiin Andrean sedän Oliverion ja Juan Miguel serkun osaaviin käsiin. Oliverio-setä on kaikkien tuntema karismaattinen persoona, jonka läsnäolon kuulee jo kaukaa. Juan Miguel on tilan "pehtoori", joka tietää kaiken kahvinviljelystä. Mukaan tuli myös Oliverion tytär Bibiana, joka tuntee hyvin sekä Suomen että Kolumbian, ja Juan Miguelin äiti Margarita, joka toimii kahvinviljelijöiden järjestön luottamustehtävissä.

Koska kahvia haluttiin tuoda suoraan tilalta kahvinjuojille, otettiin Suomesta kumppaniksi kaksi Johannesta, joista toisella on useita kahviloita Helsingissä ja toinen, kahviaficionado ja taiteilija, omaa yrityksen toiminnalle välttämätöntä rautaista logistiikkaosaamista.

Ensimmäinen sato
Finca Las Ventanasin ensimmäinen kahvisato korjattiin syksyllä 2019, ja ensimmäiset kupilliset tilan kahvia nautitaan Suomessa alkuvuodesta 2020.
Suomalais-kolumbialainen aviopari Mikko ja Andrea perheineen tutustuivat Kolumbian keskiosassa sijaitsevaan Santanderin alueeseen vierailuillaan Andrean sukulaisten luona. Näiden tapaamisten aikana juttu kääntyi usein aiheeseen, joka yhdistää suomalaisia ja kolumbialaisia: kahviin.

Parasta, kestävintä ja puhtainta Tilakahvia - läpinäkyvästi

Santaderin alue Kolumbiassa on ideaalia arabica-kahvin viljelysaluetta. Sillä on valtaisi ero kestävyyden kannalta, onko ilmasto ja olosuhteet luonnollisesti sopivat kahvinviljelylle. Siksi kahvitilamme sijaitsee juurikin täällä. Hyvitämme myös koko hiilijalanjäljen istuttamalla satoja puita tilallemme. Istutamme guamo-puita, jotka myös sitovat typpeä maahan sen sijaan, että kuluttaisivat sitä. Ympäristöystävällisyys on kokonaisuus. Yhden osa-alueen osaoptimointi ei riitä, Haluamme huolehtia niin maasta, ilmasta kuin vedestä. Näin tuotamme myös puhtainta ja parasta mahdollista kahvia. Samalla meille on sukutilana hyvin tärkeää huolehtia paikallisten ihmisten paremmasta hyvinvoinnista ja elintason parantamisesta. Meidän tilamme toimii alueella eräänlaisena laboratoriona, josta muut voivat oppia. Tuomalla suomalaista osaamista ympäristöasioissa muidenkin paikallisten maanviljelijöiden hyväksi saamme suuremman vaikutuksen kuin mihin yksin pystyisimme.

Tuotteet

Take A look At Our Delicious Coffee